2012.10.08.
16:05

Írta: edemo

Bajnai is BACK!

 

Bajnai Gordon visszatér a civilek támogatásával, akik láthatóan nem kívánnak függetlenedni a politikától. A Millaval való együttműködés azonban merész húzás az LMP-től, ugyanúgy, mint maga a közös jelölt támogatása.


(kép: Képviselőfánk)

 

A mai nap egyik fő híre, hogy Bajnai Gordon visszatér a politikába. Persze ez várható volt, hiszen minden további politizálására vonatkozó kérdésre eddig kitérő választ adott.

Újdonságát az adja, hogy támogatói a „civilek” + LMP, + Milla => és kész is a „Bajnai-recept”.

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a civil szféra mindig is egy megfoghatatlan dolog volt számomra. A mai napig bonyolult meghatározni a politikához viszonyát, ráadásul az országonkénti eltérések is jelentősek. Eszerint Magyarországon a „civil társadalom” egyértelműen a politizálás mellett foglal állást. Bár az LMP már korábban is civil összefogást hirdetett, látható politikai gyarapodást ez nekik sem hozott.

A dolog másik oldala, hogy bebizonyította a történet: Schiffer András egyre kevésbé megmondó ember az LMP-ben. Egyenesen azt nyilatkozta, hogy semmilyen koalícióban nem kéne pártjának részt vennie, amit az utóbbi 20 év bármely miniszterelnöke vezet. Jávor Benedekről viszont kiderült, hogy osztja a Bajnai-féle Haza és haladás alapítvány nézeteit. A két vélemény tehát ellentétesnek mondható.

Az MSZP várhatóan távol marad ettől a platformtól. Furcsán is venné ki magát, ha a belső megújulást kommunikáló párt visszatérne egykori miniszterelnökéhez, akit a szükség miatt ültettek székbe, már 2009-ben is.

Bajnai Gordon nevéhez ugyanakkor hozzátartozik még valami. Egy vád, ami a mai napig kísérti vidéken. Valószínűleg sokan emlékeznek még a Hajdú-BÉT károsultjaira és az öngyilkosságokra. Elég érdekes, hogy az oligarchák ellen harcoló LMP egy ilyen kimenetelű ügy emblematikus figurája mellé kíván felsorakozni, legalábbis a friss hírek szerint, holott ez majdnem ugyanakkora port kavart.

Véleményem szerint a Millának nincs veszteni valója, az LMP-nek viszont van.

1 komment · 1 trackback

Címkék: vád LMP Bajnai Milla Bajnai-recept veszteni való

A bejegyzés trackback címe:

https://napolit.blog.hu/api/trackback/id/tr534826871

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bajnai is BACK! 2012.10.08. 20:51:01

Magyarországon a „civil társadalom” egyértelműen a politizálás mellett foglal állást. Bár az LMP már korábban is civil összefogást hirdetett, látható politikai gyarapodást ez nekik sem hozott.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.10. 19:22:52

bajnai ugyanazt szolgálja, amiket eddig
csak más a köntös
süti beállítások módosítása